Thursday, 6 September 2012

My E-Day ^.^

Aku bersama c Kasanova - Md.Sufian Amirsah ^.^

Assalamualaikum semua~ woahhh.. dah lama agaknya xpost apa2 d blog ne kan? kalau blog ni ada tarikh luput, dah lama reject kot. Kesibukan diri menghalang diri ini untuk berbuat demikian.  heheh :)

first of all, aku mau tadah tangan tanda kesyukuran yang teramat sangat. guess why?

ehem2.. sebab~ aku dan Sufian da maju ke satu tahap lagi. Kami melangkah ke satu tahap yang kami sendiri xsangka. BERTUNANG. woahh.. siap caps lock lagi bagi besaq geabak. HAHAHA ;D
Pada mulanya aku betol2 xsangka. Terkejot gila time Sufian call awal pagi 30 ogos 2012. Aku cukup ingat moment tu. dimana aku baru bangun pagi & masih berbaring atas katil berbekalkan taik mata & sisa air liur yang tengah kering tepi bibir *imaginasi yang melampaui batas*  Dia cakap yang family dia mahu kami segera bertunang pada 2 september 2012. Errrrkkkkkk---- dat means yang aku cuma ada masa selama 2 hari untuk prepare segala-galanya! omaigod~ Mata aku dah tebeliak sebeliak beliaknya HAHAHA. tym tu muka aku betol2 blur. macam orang hilang ingatan pon ada gak. HAHAHA ;D tapi mama cakap yang aku juga kena hormat keputusan family Sufian. oh okayyy~ itu tandanya mama juga setuju. jadi kalau mama setuju, bapa pun akan setuju juga. woahhhhhhh!! on da spot aku kelam kabut  kemas rumah yang dah penuh ngan habuk. hamekkk kau.. selama ni aku serahkan semua ngan mama. memandangkan majlis ni majlis aku..soooooo aku pun merajinkan diri menyiapkan segala-galanya. HAHAHA ;D dalam masa 2 hari tu, aku bersihkan rumah, bersihkan parit, buat paip rosak, potong rumput, bersihkan atap rumah, bersihkan stor, bertukang, bertukul, berparang, berpisau *bayangkan jaa aku didera ala-ala cinderella k~* HAHAHAHA.. Apapun.semua kerja tu xlah terok sampai camtu sekali. parents over sayang ngan aku, dorang xbagi aku buat semua tu. hehe ~ ^.^

bedebar-debar dok lama-lama atas ni.. =____=


pelok mama & mama nanges. aku pon join sekali gak :')

hantaran- 7 berbalas 9 ;)

Tarikh keramat iaitu 2 september ni merupakan tarikh besejarah bagiku. Status single dah bertukar ke tunangan orang. kat  fb juga dah bertukar ke enggaged with si dia. Setelah puas menjadi lone ranger, xsangka pulak dah bertunang. hehe ~ Kawan-kawan pun ramai xpercaya yang aku dah bersedia untuk beri komitmen pada hubungan ni. Maybe sebab aku comot dan selekeh kot, xpandai bergaya pulak tu. hehehe~ *Sedar kekurangan diri ini*. Okay, berbalik pada story asal, majlis pertunangan aku ne berlangsung dikediaman parents aku iaitu diRampayan Menggatal, Kota Kinabalu Sabah. Majlis ni cukup sederhana yang dihadiri oleh ahli keluarga tercinta, kawan-kawan serta tetamu jemputan.Bertemakan antara warna fevret aku & Sufian iaitu kelabu & putih. Bilangan hantaran pula, 7 berbalas 9. Antara brand & produk yang menjadi pilhan kami ialah : *dari pihak Sufian : Kek Secret Recipe, The Body Shop, beg & high heels from VoIR Gallery, M.A.C, Al-Quran & buah-buahan. *dari pihak aku : Kemeja, Seluar, Perfume, Belt, Wallet semua tu dari Polo Brand, Kek Secret Recipe, Al-Quran, & buah-buahan =)
Oh yaa~ 2jam sebelum majlis berlangsung, boleh pulak terlupa ambil kek d Secret Recipe 1borneo. Terpaksa minta c Sufian temankan g ambik. Sementara menanti kek, sempat pulak aku ngan Sufian lepak kat warung mamak. c Kasanova ni punyaaalaaa cool. siap gurau senda gelak2 bagai. Aku lak dah kecut perot tym tu. Perasaan nervous, gegar, getar, ger ger semua dah campur jadi 1. Lepas jaa ambik kek, aku balik terus kerumah. bila aku sampai jaa d ruma, aku tengok yang bilangan family aku makin ramai, xkurang tetamu jemputan. Aku tambah nervous tahap dewa. cepat2 aku naik g tgkat atas. masuk dalam bilik, then Anne  & Ieyqa *cuzzy* suruh tukar pakaian. bergegas aku tukar pakaian. bila da siap tukar pakaian, aku minta bantuan Anne untuk touch up muka aku cuz bab2 touch up ni memang aku FAIL. d ulang sekali lagi, aku memang FAIL. HAHAHA ;DD Sebelum rombongan Sufian tiba, aku dah jadi cam orang hilang akal. aku dah xingat kat mana aku letak handphone, berus gigi, racun semut, panadol, belacan yang mama suruh kisar malam semalam, aiskrim yang aku letak kat ice box *okay, cukup. cukup. over hilang ingatan pula HAHA* bila aku dah siap disolek ala-ala pengantin baru, aku pun try call Sufian, call punya call xdapat. then bila aku call lagi, kak Mimie *kakak Sufian* lak yang jawab.. fuh fuh fuh.. makin menjadi2 nervous aku. Anne suruh aku buat cool tapi xdapat juga. tetap gementar. Ieqa & Yaya suruh aku jamah makanan tp sikit pun aku xsentuh. over nervous punya pasallll =_____= kehadiran kawan-kawan *Qina, Sabry, Sarah, Maya & Fayzura * serta aunty mudaku & da geng *bu E'ka, E.T & Pikachu* buat aku sedikit tenang. dorang berjaya buat aku gelak & ketawa sakan. terlupa seketika akan nervous yang menghantui diri ini. namun keadaan itu tidak kekal lama apabila aku dapat panggilan dari Sufian. Dia cakap rombongan dari pihak dia dah sampai ! oh what?! mulut aku seakan ternganga. Jantung aku berdegup pantas. Otak aku seakan tidak berfungsi. Aku xdapat bayangkan keadaan aku masa tu. GILA NERVOUS ! aku dapat dengar keriuhan dibawah -ruang tamu- *memandangkan bilik kat tingkat atas* perbincangan tentang jumlah hantaran & adat jelas ku dengar. (guna microphone laa~ mengalahkan orang mau akad nikah HAHAHA) selesai sesi bincang itu & ini, aunty aku suruh turun. Gluppppp...aku rasa dunia ni seakan-akan hitam. Badan aku cam kena vibrate. Berbekalkan sisa kekuatan yang ada, aku pun capai tangan aunty aku tu.. satu persatu anak tangga aku turuni, hampir setiap mata terarah ke diriku. Ya Allah.. BEGEGAR sungguh ! bila sampai dimini pelamin, aku terus blur. aku tesedar bila mama Sufian datang & sarungkan cincin dijari, lepas sarung cincin tu, aku cium & salam tangan mama Sufian. Mama Sufian cium kedua belah pipiku, Flash camera juga antara faktor gugupku bertambah. senyuman aku pun da xbetol. senget2~ HAHAHA ;DD bila da siap sarungkan cincin, turm mama pula sarungkan cincin dijari Sufian. Dah siap semua, aku ngan Sufian d suruh untuk tandatangan surat prjanjian bertunang. Tangan aku mengeletar time tu. aku da xbaca surat tu lagi.. aku sign jaa ikot sedap tangan ni HAHAHA ;DD bayangkan betapa takot & gementarnya aku time tu..lepas tandatangan segala, aku & Sufian besalam-salaman ngan tetamu yang hadir. kira cam ambik berkat laa.. mama aku didapur time tu. aku dapatkan mama dengan segra mungkin. aku salam mama, mama peluk aku erat2 then mama nangis. aku pon join nangis jugak.. aunty-aunty yang ada disana semua hairan. ada lak yang cakap " Nabyla tu belum jadi isteri orang lagi laa, baru bertunang.." time aku tengah tangkap feel touching2, aku terketawa dengar gurauan tu. Aku tau, mama terharu tengok anak daranya dah besar panjang. dia pun xsangka yang aku dah bertunang.
Lepas jaa siap semua tu, aku g layan kawan-kawan yang baru sahaja sampai, my bebeh yang comel ngan bf dia ; Farah & Mike, Dede. Ummu & Kase. lepas tu kami snap gambar ramai-ramai untuk d jadikan kenangan abadi
besties ever ~ :)

ekonomi group ;)
besties  ever ~ :)


My cute bebeh Farah & his prince charming : Mike =)




Aunty ~ :)
mereka yang ku sayang ~ :)

bersama nenek tercinta dunia akhirat ^.^

family aku & dia.. <3 <3

big family ~ :)

Aku xsangka yang kami akan sampai ke tahap ni. Xsangka si jejaka yang ku gelar KASANOVA suatu ketika dahulu kini menjadi tunangku & insyallah bakal menjadi suami. Seperti baru kemarin aku mengenalinya, seperti baru kemarin dia meluahkan rasa cinta & seperti baru kemarin dia ku gelar bf. Aku berharap agar hubungan ni akan sentiasa berkekalan sehingga ke pintu Jannah,Insyallah~ dah puas rasanya aku mencoretkan rasa hati. masa untuk membubuh titik noktah. Assalamualaikum.. :)

Sufianabyla2012

Monday, 13 February 2012

~ H a p p y 1st A n n i v e r s a r y ~

INI STORY KEBAHAGIAAN AKU. *Sengaja CAPS LOCK*
so, klu anda2 yg terbuka entry ne tdk berkenan dgn story terbaru, just leave it. :)
TIADA PAKSAAN OKAY. Peace No War.

okay, spt yg tertera d dada TITLE BLOG, ini adalah  sal ANNIVERSARY. yeahhhh~ hehe.. EXCITED ne! Anniversary aku ngan dia tepat2 13 February 2011.

alhamdulillah, slama kmi bsama2 ne, xpena dia sakitkn aty aku.. jauh skali utk buat aku kecewa. Terima kasih kepada empunya diri Md-Sufian Amirsah.
Okay lets start now tanpa emosi jiwang betagar :) hikhikhik~

Memandangkan yg kami mula menyibukkan diri,
ehem2, maksud aku.. sorg study, sorg bhempas pulas cari rezeki..
so.. mmg xbole laa sambut anniversary bersama. Tp x d sangka2,
ttiba jaa c Sufian ajak kuar g 1Borneo. 4 Feb. Aku pun on jaa laa. Kebetulan tym tu aku lepak d ruma, jd tiada yg mustahil utk aku menjejakkn kaki ke 1B. hahaha~
Tym tu aku kluar kejap ngan My sys YayaNadia, Aunty Eka Ika, & Kak Aida..
ssuda selesai gerakan bsama mereka, aku dgn xcitednya g 1B mau jumpa c Sufian.. cehhhh Sufian gitu.. ala2 GEMERSIK KALBU. hahaha~
Kami g jalan2 keliling 1B, makan2.. hehe :)
lepas jaa jalan2, mama call suru balik.
c Sufian pun hantar balik, ttiba d simpang jalan raya dia hentikan kereta. Dia kuar & suru aku join skali. Then dia buka bonet.. tadaaaaaaaaaaaaa~ Benda paling first aku tgok & menarik phatian aku....BUNGA KALER PURPLE!








tym ne.. aku btol2 BLUR.. erkkk?? aku rasa cam bmimpi.. ya laa..maw kata tu gift b'day aku, lama lagi kan.. anniversary pn, cnfrm sminggu lagi. baru 4 Feb tym tu..
then dia cakap yg GIFT tu smua utk aku, sbb dia ngan aku xmgkin dpt sambut Anniversary sama2. kekangan waktu salah satu puncanya.Jgn tnya reaksi aku tym tu camana.. tharu gila2. Tanpa sdar, ada la jgk shikit2 air mata yg jatuh berlinangan.. :') Happy, terharu, sedih smua bcampur jadi satu. Aku xmgharapkan hadia sbagai balasan, yg penting dia jujur & setia ngan aku, e2 sudah lebih dari memadai. Tiba jaa aku d ruma, truss adk2 aku xcited suru buka smua gift tu. Yg paling bongsu tu la gila2 xcited. so, aku pn buka jgk gift tu smua d bantu ole adk2 aku yg lain..














sumpah, aku xmgharapkn gift camni dari dia. Aku xmgharapkn apa2 melainkn kejujuran. Aku sdiri xsgka yg diaa btol2 ingat tarikh anniversary kami. Apapun, aku bahagia sangat2 dgn dia. Even byk masala & kadang2 aku suka sgt cari pasal, tp dia cool jaa.. xpena langsung buat aku kecewa. Thanks skali lagi buat Md-Sufian Amirsah @ sseorg lelaki yg ku gelar KASANOVA ketika pertemuan pertama. Harap agar hubungan ini kekal slamanya, insyallah.. Amin~

okay, puas sda aku mencoretkan sgala2nya.. Tym to sleep. Miow2~
bye2 :)

_sufianabyla 13feb2012